Mitä muuttosiivous sisältää?

Tässä blogitekstissä kerron mitä muuttosiivouksella tarkoitetaan ja mitä muuttosiivous yleisesti ottaen sisältää. Blogi tekstin ohjeita noudattamalla pystyt itse suorittamaan muuttosiivouksen. Kerron myös vinkkejä siihen, jos haluat tilata muuttosiivouksen ulkopuoliselta yritykseltä.

 

Mikä on muuttosiivous?

Muuttosiivouksella tarkoitetaan siivousta joka suoritetaan asuntoon vuokralaisten tai omistajan vaihdoksen yhteydessä. Muuttosiivous tehdään yleensä tyhjään asuntoon, ennen uuden asukkaan muuttoa. Muuttosiivous pitää suorittaa aina edellisen asukkaan toimesta, joko siivoamalla itse tai tilaamalla siivouksen ulkopuoliselta tekijältä. Jos muuttosiivouksen jättää tekemättä vuokra-asuntoon, vuokran-antajalla on oikeus vaatia korvauksia siivouksen laiminlyönnistä.

 

Mitä muuttosiivous sitten pitää sisällään?

Muuttosiivouksen sisältö saattaa hieman vaihdella, mutta tähän on listattu mitä muuttosiivous yleisesti ottaen sisältää:

-Kaappien, tasojen ja hyllyjen pyyhkiminen
-Keittiön kaappien, pintojen ja altaiden pesu
-Jääkaapin ja pakastimen sulatus ja pesu (myös takaa, jos mahdollista)
-Uunin ja hellan pesu (myös takaa, jos mahdollista)
-Vessojen, kylpyhuoneen ja saunan pesu
-Ikkunoiden pesu (talviaikaan vain sisäpinnat puhdistetaan)
-Korvausilmaventtiilien ympäristön puhdistus
-Lattiakaivojen puhdistus
-Parvekkeen siivous
-Lattiapintojen imurointi ja moppaus

 

Mitkä asiat vaikuttavat muuttosiivouksen sisältöön?

Ennen muuttosiivousta on hyvä varmistaa muuttosiivouksen sisältö vuokranantajaltasi, koska muuttosiivouksen sisältö voi hieman vaihdella vuokranantajasta riippuen. Samassa yhteydesssä on hyvä kertoa vuokranantajalle jos jotain on mennyt rikki asunnossa. Muuttosiivouksen sisällössä saattaa olla pieniä eroja esimerkiksi ikkunoiden pesun suhteen ja myös vuodenaika vaikuttaa muuttosiivouksen sisältöön. Varmistamalla muuttosiivouksen sisällön etukäteen vältyt turhilta ongelmilta, jos jotain siivouksessa on unohtunut.

 

Mitä kannattaa huomioida muuttosiivouksessa?

Muuttosiivouksen hintaan vaikuttaa asunnn koko sekä yleiskunto. Yleisesti ottaen muuttosiivous on helppo toteuttaa kun asunto on tyhjä ja yleiskunnosta on pidetty huolta säännöllisellä viikkosiivouksella. Jos asunnossa ei ole pidetty perus siisteystasoa yllä, työmäärä on huomattavasti suurempi. Kylpyhuoneisiin kertyvä kalkki tai pinttynyt rasva pöytätasoilla vie siivoojaan aikaa huomattavasti enemmän ja silloin muuttosiivouksen hinta luonnollisesti nousee. 

 

Muuttosiivous ulkopuoliselta palveluntarjoajalta?

Mikäli harkitset muuttosiivouksen varaamista ulkopuoliselta palveluntarjoajalta, kannattaa olla mahdollisimman hyvissä ajoin liikenteessä. Ole yhteydessä palveluntarjoajaan heti kun tiedät muuttopäivän, näin sinulla on parhaimmat mahdollisuudet saada toivomasi päivä muuttosiivoukselle.

Voit tilata Huippusiivoukselta muuttosiivouksen. Tuntihintamme sisältää puhdistusaineet sekä -välineet.

0
Feed

Jätä kommentti