Vinkit stressittömään joulusiivoukseen

Joulusiivous on ehkä yksi yleisin jouluperinne mitä suomalaiseen jouluu kuuluu. Joulusiivouksen laajuus vaihtelee perheestä riippuen. Joku tekee siivouksen puunaten kodin jokaisen kolon ja toisille taas riittää suurpiirteisempi siivous. Nappaa Huippusiivouksen täsmä vinkit joulusiivoukseen!

 

Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty!

Kirjaa itsellesi paperille tärkeimmät asiat ja kiinnitä paperi jonnekkin näkyvään paikkaan esimerkiksi jääkaapin oveen. Aina kun olet tehnyt yhen asian voit ruksia asian tehdyksi, näin näet konkreettisesti siivouksen etenevän. Puhdista ensin ainakin vain listalla olevat paikat. Vauhtiin päästessä siivous usein alkaa rönsyilemään, jolloin oletkin äkkiä isomman urakan edessä kuin olit suunnitellut. Siivous urakka kannattaa pitää maltillisena, jolloin joulusiivouksesta ei tule lisä stressiä joulun odotukseen.

 

Tavaroiden järjestely

Mitä vähemmän sinulla on tavaroita pinnoilla, sitä nopeammin pölyjen pyyhintä etenee. Järjestele tavarat omille paikoilleen. Samalla voit tarkistaa onko kaappeihin ja tasoille kertyny ylimääräistä tavaraa. Mieti kaikelle oma paikkansa. Mihin tavarat kannattaa sijoittaa, jotta ne löytyvät helposti silloin kun niitä tarvitsee?
Laita tavara rohkeasti kiertoon mikäli et todellisuudessa sitä tarvitse. Hyvä nyrkkisääntö tähän on että kysyt itseltäsi oletko tarvinnut tavaraa/vaatetta viimeisen vuoden aikana? Mikäli vastaus on kieltävä, hoida poistettavat tavarat heti kierrätykseen tai jätekeräykseen.
Huolehdi kodin järjestelystä päivittäin niin koti pysyy jatkossakin ryhdikkäänä. 

 

Panosta keittiöön

Joulu tunnelman keskiössä on yleensä keittö jossa valmistetaan joulun herkut ja vietetään aikaa yhdessä. Nyt on hyvä aika kurkistaa keittiön kaappien päälle. Keittiön kaappien päältä unohtuu yleensä arjessa pyyhkiä pölyt ja näin ollen keittiön kaappien päällä voi olla paksu rasvainen pöly kerros. Keittiön kaappien päällä olevat sitkeät rasvakerymät irtoaa helpoiten esimerkiksi käsitiskiainetta hyödyntäen. Keittiön tasot saat nopeasti siistiksi kun tyhjennät tasot ja pyyhit ne puhtaaksi nihkeällä mikrokuituisella siivouspyyhkeellä. Ruoan laitto on huomattavasti helpompaa kun keittiössä on puhdasta ja vapaata laskutilaa käytettävissä. Uunin voi nopeasti pyyhkäistä puhtaaksi yleispuhdistusaineella ja jättää perusteellisempi siivous joulun jälkeiseen aikaan, koska uuni sotkeentuu yleensä viimeistään kinkun paiston yhteydessä.

 

Saunan pesu

Monille joulusauna on erittäin tärkeässä roolissa joulun vietossa ja siksi saunan puhdistamiseen kannattaa panostaa. Saunan pesu mielletään yleensä isoksi urakaksi jota se ei loppujen lopuksi ole, kunhan vain välineet ovat oikeanlaiset. Saunan pesussa kannattaa hyödyntää varrellisia pehmeitä hankauspesimiä/harjoja. Näin ollen sinun ei tarvitse työskennellä hankalissa asennoissa. Puhdistusaineena kannattaa suosia esimerkiksi mäntysuopaa tai yleispuhdistusainetta. Saunan pesuun ei missään nimessä saa käyttää klooripitoisia puhdistusaineita, koska ne höyrystyvät ilmaan saunaa lämmittäessä.

 

Lattioiden puhdistus raikastaa koko kodin

Imuroi lattiat ja matot molemmin puolin. Jos on pakkasilma ja aikaa riittää, nosta matot hetkeksi ulos tuulettumaan. Jos teillä on lemmikkieläimia ja kaikki karvat eivät lähteneet matoista imuroinnista huolimatta, ikkunoiden kuivauslastalla saa kätevästi viimeisetkin lemmikkien karvat pois matoista. Puhdista lattia lattiamateriaalin mukaan joko nihkeällä tai kostealla pyyhkimällä.

 

Tuntuuko joulusiivous kuitenkin liian stressaavalta?

Autamme mielellämme sinua kodin järjestelyssä sekä siivouksessa, olipa tarve isommalle tai pienemmälle siivoukselle. Tilaa joulusiivous hyvissä ajoin vaikka jo marraskuussa, niin pääset nauttimaan joulunajasta parhaalla mahdollisella tavalla. Anna meidän hoitaa kodin järjestely joulukuntoon, niin voit keskittyä itseäsi enemmän ilahduttaviin jouluvalmisteluihin. 

Voit ottaa meihin yhteyttä kotisivujemme kautta, soittamalla tai vaikka lähettämällä tekstaria.

 

 

   

 

 

0
Feed

Jätä kommentti