Tilaamistasi siivouspalveluista saat kotitalousvähennystä – palvelemme Oulussa ja lähialueilla

Tiesitkö jo, että tilaamistasi siivouspalveluista voit saada kotitalousvähennystä? Huippusiivouksen palveluihin kuuluvat kotisiivoukset, toimitilasiivoukset ja muut monipuoliset siivoustyöt Oulun seudulla.

 

Tällä sivulla voit lukea lisää kotitalousvähennyksestä. Mikäli haluat lisätietoja palveluistamme, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Yhteystiedot

Kotitalousvähennys kannattaa hyödyntää

Mikä on kotitalousvähennys? Kotitalousvähennys on verovähennys, joka koskee kodin – ja siellä asuvien henkilöiden – hyväksi tehtyä työtä. Kotitalousvähennyksen ansiosta kotitalouksien on mahdollista hyödyntää erilaisia kotiin ja ylipäänsä asumiseen liittyviä palveluja.

 

Tällaisia kotitalousvähennykseen oikeuttava palveluja voit ostaa yrityksiltä; voit myös palkata työntekijän, jolloin esimerkiksi osa maksamastasi palkasta on kotitalousvähennyskelpoista.

 

Kotitalousvähennystä voit saada muun muassa:

-siivoustöistä ja -palveluista

-rakennus- ja remonttitöistä.

Muistathan, että kotitalousvähennystä et voi saada materiaali- tai työvälinehankinnoista.

 

Kun tilaat kotiisi esimerkiksi siivouspalveluita, saat niistä kotitalousvähennystä 60 % tehdyn työn osuudesta. Kotitalousvähennyksen maksimi nousee vuosina 2022 ja 2023. Tämä tarkoittaa sitä, että saat vähennystä enimmillään 3500 €. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 € edellisten vuosien tapaan.

Kotitalousvähennys on aina henkilökohtainen

Kotitalousvähennys on aina henkilökohtainen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kotitalousvähennyksen saa ainoastaan se henkilö, joka maksaa vähennyksen oikeuttavasta työstä. Jos esimerkiksi molemmat puolisot maksavat vähennyskelpoisesta työstä, kuten siivouspalveluista, molemmat voivat hyödyntää heille kuuluvan oikeuden kotitalousvähennykseen.

Kotitalousvähennyskelpoisen työn suorituspaikka voi olla esimerkiksi:

-oma, vanhempiesi tai isovanhempiesi asunto

-vapaa-ajan asuntosi.

Saadaksesi kotitalousvähennyksen sinun ei tarvitse omistaa asuntoa.

 

Ilmoita kotitalousvähennys verottajalle

Kotitalousvähennys ilmoitetaan suoraan verottajalle, ja se tehdään maksamastasi verosta sinä vuonna, kun olet maksun suorittanut. Kotitalousvähennyksen saat veronpalautusten yhteydessä. Voit myös halutessasi laskea veroprosenttiasi; tällöin osuus, joka jää palkastasi käteen, on jonkun verran suurempi.

Lisätietoja Verohallinnon sivuilta